Curs gestionarea stresului prin tehnici de mindfulness oferta pentru organizatii - Open Group

Intentia cursului este: schimbarea relatiei pe care o avem cu stresul, aducand claritate si creativitate in alegerea raspunsurilor in fata stresului.
curs gestionarea stresului

DURATĂ

2 ore saptamanal, 6 saptamani

NIVELUL DE APTITUDINE

nivel incepator si mediu

DE CE ACEST CURS ?

Dupa 16 ani de experinta ca trainer si coach in dezvoltarea oamenilor, echipelor si organizatiilor, propun un program de reintoarcere la baza, la autenticitate, le prezenta de aici si acum. Dincolo de time, conflict, team….si multe feluri de management, va propun un proiect pentru starea de bine a angajatilor, in care meditatia este adusa aproape de oameni, demistificata, corelata cu ultimele cercetari din neurostiinte si ghidata cu blandete pentru a savura in fiecare atelier, toate beneficiile ei.
Relaxare - Detasare - Claritate - Actiune coerenta
Toate tehnicile de mindfulness invatate in cadrul acestui curs pot fi aplicate imediat in viata de zi cu zi, atat la lucru cat si acasa! Intentia cursului este: schimbarea relatiei pe care o avem cu stresul, aducand claritate si creativitate in alegerea raspunsurilor in fata stresului.

Beneficiile pentru angajati:

Cursul este dedicat organizatiilor care promoveaza si sustin starea de bine a angajatilor. Atunci cand angajatii au o stare de sanatate fizica, mentala si emotionala, eficienta si productivitatea organizationala cresc.
Cursul este o varianta adaptata pentru organizatii a unui program acreditat la nivel international - Mindfulness Based Stress Reduction - cel mai folosit program de reducere a stresului, creat de Dr. Jon Kabat-Zinn, cercetat de peste 40 ani la Universitatea Massachusetts si aplicat in intreaga lume.

DESPRE ACEST CURS

Grupuri in-house sau open (12 participanti)
Pentru nevoi individuale, se pot contracta si sesiuni 1:1 de mindfulness coaching
Ce facem?
Cum este structurat cursul?

Activitati rutiniere constiente – Mancat constient. Atitudini din mindfulness.

Neurostiinte. Cortizol si adrenalina la lucru.

Practici statice si dinamice. Corp relaxat – minte linistita.

Raspunsuri constiente vs reactii de pe pilot automat.

Oboseala mentala. Auto-reglare emotionala.

Comunicare si relationare mindful. Oxitocina (hormonul fericirii) la locul de munca.

Ce primesc participantii?
Pe langa programul saptamanal de 3 ore:
Sunt si teme?
Se recomanda o practica formala si informala intre ateliere.
Unde se tine?
Online, pe platforma Zoom, sau Offline.
Cat costa?
1800 Euro/intreg program/grup inhouse - max 12 participanti din aceeasi organizatie
230 Euro/participant/intreg program/grup open, maxim 12 participanti din mai multe organizatii
pentru nevoi individuale si/sau optionale: 80 Euro/sedinta individuala de mindfulness coaching
Cine tine cursul?
Judit Hardaut, Trainer acreditat Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) – Mindful Academy si Professional Certified Coach – Federatia Internationala de Coaching. Citeste mai mult
Daca exista interes dar si nevoie de mai multe informatii, putem stabili la cerere un workshop introductiv de o ora: prezentare program, intrebari si raspunsuri si o scurta practica pentru a "gusta" meditatia tip mindfulness.

CATEVA REPERE DESPRE MINDFULNESS

“Mindfulness inseamna sa acorzi atentie intr-un mod anume: cu intentie, in momentul prezent si fara (pre)judecati” Jon Kabat-Zinn.
“Sa stii ca experimentezi, in timp ce experimentezi” Guy Armstrong
CE ESTE SI CE NU ESTE MINDFULNESS ?
Mindfulness nu este o tehnica de relaxare in sine, nu este o religie, o secta, nu este transcederea vietii obisnuite, nu este golirea mintii de ganduri si emotii, nu este o evadare din durere/suferinta, nu este pasivitate sau resemnare, nu este o atitudine falsa de pozitiv si… nu este dificil. Mindfulness ne da permisiunea de a ne trezi de pe pilot automat, oferindu-ne spatiul pentru a raspunde in loc de a reactiona.
CE SPUN STUDIILE ?
Studiile stiintifice arata ca participantii la cursurile de mindfulness (in comparatie cu cei care nu beneficiaza de curs) raporteaza in mod consistent mai putin stres, tensiune, anxietate, capacitate mai mare pentru concentrare si empatie pentru ceilalti. In mod general, se simt mai energizati si mai implicati in viata personala, profesionala, sociala.
Neurostiinta demonstreaza ca o practica regulata de meditatie, realmente schimba structura creierului. Acest fenomen apare inclusiv la cei sceptici legat de practica meditatiei si a efectelor ei.
CUM AJUTA MINDFULNESS ?

De ce am ales sa predau mindfulness in organizatii?

Sunt Judit, MBSR Teacher (Mindful Academy Solterreno, Spain) & Professional Certified Coach (ICF), cu o experienta de peste 16 ani in coaching, mentoring si training in dezvoltare organizationala, echipe, leaderi si dezvoltare personala. Imi iubesc familia si cei doi copii!
In toti acesti ani, a devenit tot mai convergenta cautarea clientilor din coaching, spre stare de echilibru, reducerea stresului, rezilienta, o comunicare eficienta, o viata mai sanatoasa... In paralel, tot mai clara imi devenea calatoria si misiunea mea, aceea de a alege intr-un mod constient si asumat bunatate si compasiune in raspunsurile mele. Astfel, coaching-ul s-a contopit armonios cu mindfulness, asa incat din vara anului 2019, programul MBSR s-a revelat ca un spatiu comun, in care cele doua se potenteaza acum reciproc.
Dupa o formare riguroasa in domeniul predarii programului MBSR si al ghidarii meditatiilor, dupa cateva retreat-uri de (re)cunoastere interioara, iata-ma pregatita cu o noua abordare a dezvoltarii personale, profesionale si organizationale. O abordare mai aproape de autenticitate, intelegere launtrica a echilibrului, starii de bine fizica si psihica, a comunicarii eficiente.
Facilitez acest program pentru ca cred cu tarie ca:

Grup inhouse

max 12 participanti din aceeasi organizatie

Grup open

maxim 12 participanti din mai multe organizatii

1138 lei

Individual

sedinta individuala de mindfulness coaching