Alături de Gianina, Daniel este celălalt responsabil de varianta îmbunătățită a Inesului. Oamenii spun despre ei doi că sunt „killeri” iar eu nu pot decât să fiu de acord. Totuși, ori sunt eu masochistă, ori e ceva în aer acolo la Fantastic Fit, pentru că îmi place de nu mai pot să mă las pe mâna acestor „killeri”.

L-am rugat pe Daniel să povestească puțin despre antrenorul personal și a ieșit ceva mișto.

Ines m-a provocat să vă povestesc de ce am ales să devin antrenor personal.

În primul rând, trebuie să vă spun că am intrat în acest domeniu pentru a influența în bine viața celor din jur. Vreau să le schimb viața! Cine vine la Fantastic Fit știe care este atmosfera de la antrenamente. Sună ciudat pentru unii (mai ales pentru sedentari), dar majoritatea membrilor vin de plăcere; mai mult, unii abia așteaptă să se apropie ora la care trebuie să vină la sală, iar Ines poate confirma acest lucru :).

În această direcție am învățat, am făcut diverse cursuri și workshopuri, am investit și am găsit colaboratori pentru a influența în bine viața a cât mai multor persoane și pentru a face o treabă cât mai bună.

Nu sunt doar antrenor personal, astfel că programul meu este unul foarte încărcat. În timpul săptămânii este posibil să mă găsiți la antrenamentele de grup (Kangoo Jumps, Tae Bo, Khai Bo, Circuit Training, HIIT, Steel Combat, BOSU, Cardio Boxing etc.), la discuții cu unul dintre membri pe baza jurnalului alimentar sau „la birou”, în căutarea unor variante prin care să îmbunătățim serviciile noastre.

Când nu am mai făcut față programului încărcat, am hotărât să formez o echipă, frumoasa echipă Fantastic Fit. Astăzi ne găsiți în mai multe locații cu o diversitate crescută de activități.

Pentru a împăca toate activitățile, pentru activitatea de personal training îmi ramâne timp să colaborez cu maxim 5 persoane/lună pentru a menține calitatea crescută a serviciilor. La noi, implicarea este de 100% în antrenament. Telefonul nu există în timpul antrenamentului, la fel cum nu ne ocupăm și de alte persoane în acest timp.

Toată atenția și energia este centrată pe persoana cu care colaborăm, pe toată perioada antrenamentului.

Cum am spus și la început, am intrat în acest domeniu pentru a influența în bine viața celor din jur (indiferent că vorbim de antrenamente de grup sau personale). La antrenamentele de grup se lucrează în același timp cu 15-30 sau, în funcție de sală, cu 50-60 persoane.

Prin antrenamente personale pot să îndeplinesc ceea ce mi-am propus mai ușor și la un alt nivel.

Pentru oameni nu vreau să fiu poliția comunitară, ci Superman.

Ne uităm pe Facebook și spunem „uite ce fericiți sunt cei din jur și ce viață frumoasă au”. În realitate, majoritatea oamenilor sunt angrenați în activități din ce în ce mai stresante și mai solicitante la job, iar în timpul liber apar taskuri extra și astfel ajung din ce în ce mai lipsiți de energie și mai nefericiți. Putem observa acest lucru printr-o simplă plimbare pe stradă.

Durerile de spate, lipsa de energie, kilogramele în plus, tonusul scăzut, stima de sine scăzută… sunt aspecte des întâlnite în zilele noastre.

Noi, antrenorii personali, îi putem ajuta să își transforme viața, să scape de dureri, de kilograme, să își tonifieze musculatura, să fie mai energici, cu chef de viață și mulțumiți de propriu corp.

Antrenamentul cel mai bun este cel individualizat. Medicul îți recomandă un tratament (necesar problemelor tale de sănătate), hair stylist-ul îți recomandă un anumit tip de produse ce trebuie să le folosești în funcție de tipul de păr și la fel este și la antrenamente.

În funcție de istoricul tău, de particularitățile tale (de exemplu, o boală ce nu s-a vindecat + o durere la genunchiul drept ce nu a  trecut + o atitudine cifotică dobândită la jobul de birou + x kg în plus + un nivel de stres ridicat etc). Crezi că în acest caz ți se potrivește același tip de  antrenament cu al vecinei de la 3? Antrenorul personal trebuie să elaboreze un program de antrenament în funcție de aceste criterii.

La fel cum cauți un medic sau un hair stylist bun, așa trebuie să cauți și un antrenor personal bun.

Acesta îți poate schimba viața. Antrenamentele personale nu trebuie privite ca o activitate de 2-3 luni în care să îți îndeplinești un obiectiv. Antrenorul personal trebuie „angajat” pe viață. Fiecare perioadă din viață are specificul ei, în plus tu ai obiective diferite în funcție de nivelul la care ești.

Conducem mașini de zeci sau sute de mii de euro, dar nu mai ajungem să ne încheiem la șireturi, nu mai putem alerga nici 200 de metri fără să ne oprim, gâfâim după ce am urcat 3 etaje. Mergem în direcția corectă?

Un antrenor personal te poate duce în cea mai bună formă și va ține cont de particularitățile tale. Știu că sunt antrenori care îți dau de împins de la piept cu bara, indiferent că ai 18 sau 50 ani, că ești femeie sau bărbat, că ai scolioză sau cifoză etc. Caută-i pe cei mai buni.

Pentru mine, fiecare antrenament este total diferit. După ce termini un antrenament vine în fața ta o altă persoană cu un alt istoric, cu alte obiectiv, cu un alt tip de personalitate, cu un alt stil de viață. Uite de ce antrenamentele personale sunt frumoase! Pentru mine fiecare persoană este o provocare și îmi dau seama că această activitate poate fi privită ca o artă. Când intri în adevărata complexitate a pregătirii antrenamentelor este fascinant, omul este fascinant.

Sunt norocos să fiu printre persoanele ce își câștigă existența din activități ce îl pasionează. Nu mai trebuie să lucrez nici o zi.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *