Din când în când, îmi apar pe Facebook povești despre oameni care, asemeni mie, au ales să se iubească puțin mai mult, să aibă puțin mai multă încredere în ei, să dărâme niște bariere și să demonstreze că se poate. Andreea este unul dintre ei. Spre deosebire de mine, Andreea nu vorbește toată ziua despre cât de tare este ea, dar uneori postează niște poze care îi lasă pe toți mască.

Îi mulțumesc pentru că a acceptat propunerea de a-și scrie aici povestea și mi se pare că Ziua Îndrăgostiților este cea mai bună zi pentru a citi aceste rânduri pline de iubire față de propria persoană.

Draga mea Ines, îți mulțumesc pentru invitația de a scrie un scurt istoric al aventurii mele și ocazia de a descrie meciul meu cu mine însămi.

Sunt Andreea, tânără în vârstă de 24 de ani. Acum un an și o lună nu puteam să spun că mă simt tânără.

Relația mea cu kilogramele în plus s-a dezvoltat în timp și s-a închegat încet, dar sigur. În adolescență nu mi-am pus niciodată problema că aș putea depăși o anumită limită, așa că eram destul de împăcată cu mine.

Ajunsesem după 20 de ani să realizez că ceva nu este în regulă însă… a apărut bine cunoscuta fază de negare.  Principalul motiv pentru care atâta timp nu am mișcat un deget este evident… lenea. Refuzam situația, refuzam propunerile, „nu am timp” îmi era cel mai bun prieten.

La sfârșitul anului 2016, am avut un șoc văzând câteva poze cu mine în trecut comparate cu cele de atunci. Parcă dispăruse din ochi filtrul care îmi arăta mereu că totul este ok. Următorul pas a fost să îmi trec pe lista „De făcut în 2017” că îmi voi schimba stilul de viață, sperand că de data aceasta va fi cu noroc.

Pe data de 4 ianuarie 2017 am pășit pe acest drum cu 86,5 kg, drumul pe care am plantat experiențe, lecții și gânduri bune. Am pășit timidă și cu picioarele tremurând (după 2 etaje urcate pe scări) în sala de fitness unde aveam întâlnire cu Anca, nutriționistul care urma să îmi schimbe viața.

După o discuție pietenoasă, plină de zâmbete și priviri încurajatoare, am decis că din acea zi (nu de mâine) TOTUL se va schimba. A fost ziua în care Ambiția mea și-a spus cuvântul și am renunțat la câteva „plăceri” (ne)vinovate (sucuri, ronțăieli, chipsuri, dulciuri), realizând că nu îmi aduceau niciun beneficiu.

Tot atunci a început și relația cu sportul, care a devenit în timp marea mea iubire. Cu o dietă personalizată, sport de 2-3 ori pe săptămână (atât mă ținea respirația) și multă motivatie, vedeam treptat rezultatele.

După prima lună am pierdut 7 KG! A fost WOW!

Așa ca am înțeles că de fapt eu nu țin dietă, eu mi-am schimbat stilul de viață. Am continuat nutriția cateva luni, apoi m-am gândit că este bine să văd dacă am învățat ceva din această experiență și dacă mă pot descurca singură. Reușisem! Sportul a devenit parte din viața mea, de care greu mă dezlipeam.

Lună de lună, zâmbeam mai mult, hainele erau mai colorate și mult mai mici, pantalonii înlocuiți de fuste și încrederea în mine depășea orice limită.

Rezultatele apărute după un an au fost peste așteptările mele, așa că în acest an mi-am propus să încerc 3 luni de antrenament zilnic cu ajutorul lui Mihai, antrenorul meu personal.

Iată-mă astăzi 14 februarie 2018, cu mai mult de 26 de kilograme în minus față de 4 ianuarie 2017, o stimă de sine fantastică, poftă de viață molipsitoare și o inimă uriașă văzând oameni care mă felicită, mă văd un exemplu și reușesc să schimbe ceva în bine în viața lor!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *