Prima oară când am intrat în sală, am luat pe mine ce am găsit prin dulap și se potrivea, cât de cât. În afară de încălțămintea sport mai de Doamne ajută, s-a nimerit să am în dulap niște colanți cu care, ocazional, mai dormeam noaptea, o bustieră din timpuri apuse și un tricou care îmi era strâmt pentru că… well, pentru că așa îl făceam eu să fie.

Încă din timpul primului antrenament, am început să-mi dau seama că echipamentul meu improvizat are nevoie de ajustări. În primul rând, după o serie interminabilă de jumping jacks, mi-a fost destul de clar că trebuie să schimb bustiera; apoi, că tricoul mi se ridica până în cap și colanții trebuiau ridicați în permanență.

După ceva timp, am mai observat și unele subtilități: că nu pot să fac toate exercițiile la sol pentru că talpa încălțărilor nu este aderentă sau ratez serii bune de exerciții pentru că desfiletez și înfiletez capacul de la sticla de apă. După prima tură de POUND, mi-am dat seama că bețele pot provoca bătături.

Și așa, ușor-ușor, am descoperit magia echipamentului sportiv.

Da, pentru mine echipamentul ăsta gândit de oameni special pentru a face sport mi se pare magic pentru că nu este doar practic și nu folosește numai la a-ți proteja diferite părți ale corpului. Este mult mai mult de atât.

Echipamentul mă motivează

Desigur, motivația supremă este asta iar motivația intermediară este felul în care arată sau vă arăta corpul meu. Dar adevărul este că, în timpul unui antrenament, când nu mai știi în ce direcție sari când faci coreene, ce picioare ridici, ce mușchi încordezi, nu mai ai timp să te conectezi cu motivația ta pe termen lung. Îți trebuie altceva.

Iar altceva-ul meu este felul în care mi se văd mușchii prin colanții mei colorați, în timp ce bag 100 de genuflexiuni cu săritură. Sau felul în care tricoul de la Fantastic Fit mi se mulează pe corp, fără să mai scoată în evidență cel puțin cinci „colăcei”. Sau felul în care stau mâinile cu mănuși badass pe ripstix-urile de la POUND.

Cu surprindere am constatat că tricourile cu mesaje motivaționale chiar mă impulsionează să trag mai mult de mine, că recipientul meu de apă cu tot felul de cuvinte-cheie îmi dă un imbold mai mare decât o sticlă obișnuită și chiar și prosopul luat special din Declathlon pentru acest scop măreț își face treaba mult mai bine (în capul meu), decât orice prosop din dulap. Să nu mai vorbim despre adidașii roz aprins. Sau despre șosete :).

Așadar, pe echipamentul sportiv face pentru mine minuni cu motivația. La voi ce altceva mai funcționează?

Un comentariu “Magia echipamentului sportiv

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *