Nu aveam cum să las să treacă o zi dedicată stilului de viață sănătos și plăcerii de a trăi frumos fără să scriu despre Food Revolution Day aici.

Cu această zi am o relație aparte pentru că în Iași prima oară a fost sărbătorită sub numele de Bulz & Blues. A doua oară tot sub același nume și a treia oară la fel iar ziua aia singură s-a transformat în festival de trei zile de gusturi bune.

Între timp, Food Revolution Day a revenit la ideea s-a inițială iar anul acesta se sărbătorește pe 19 mai, începând cu ora 14:00, în parcul Casei Pogor.

FOOD REVOLUTION este un eveniment ce sărbătorește un proiect global unic de educație și implicare condus de Jamie Oliver, adresat copiilor, adulților, companiilor, școlilor, restaurantelor, școlilor de gătit, chefilor, nutriționiștilor, doctorilor.

Conceptul evenimentului este de a susține o alimentație bazată pe alimente „corecte”, fără aditivi, chimicale ori adjuvanți de orice fel. Este astfel sprijinită procurarea produselor alimentare locale și de sezon prin intermediul fermierilor locali și creșterea în condiții decente a animalelor.

Anul acesta, Ambasadorii Food Revolution au pregătit o zi plină de ateliere. Mai exact, 5 ateliere de educație gastronomică, 3 pentru copii și 2 pentru adulți, reprezentând meniul complet al unei zile:

  • Mic dejun sănătos (copii)
  • Pachețelul pentru școală (copii)
  • Prânzul împreună cu familia (adulți)
  • O gustare delicioasă (copii)
  • Cina împreună cu familia (adulți)

Pe lângă ateliere, va mai fi acolo și o mică reprezentație de zumba pentru mici și mari.

Per ansamblu, va fi o zi tare drăguță și abia aștept să trec pe acolo cu copilul în spate, să mă bucur de atmosferă.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *