Cunosc oameni care mănâncă covridogi în pauza de prânz. Pentru aceștia, probabil un stil de viață sănătos ar însemna o avere.

Mai cunosc oameni (eu) care trebuie să mănânce mâncăruri „fancy” și să-și mențină creierul în echilibru, să nu care cumva să-și dea seama că sunt la dietă.

Un kilogram de cartofi dulci este mai scump decât un kilogram de cartofi normali, o punguță de 50 gr de muguri de pin este cât trei pungi mari de chipsuri, crackerșii sunt mai scumpi decât pâinea și se termină mult mai repede, în frigider trebuie să ai în permanență fructe și legume proaspete, plus diverse surse de proteină care e posibil să fie mai scumpe decât shaormele, cartofii prăjiți și mai ales decât înfometările.

Un abonament la sală este mai scump decât nimic, benzina se consumă mai repede când mai adaugi 2-3 drumuri la traseul tău săptămânal iar dacă vrei să fii eficient la antrenament, ar trebui să iei în calcul și un echipament care poate să nu fie scump, dar e și el mai mult decât nimic.

Dar știți ce este încă și mai scump?

O criză de ficat. Câteva nopți la rând nedormite din cauza durerilor lombare. Tratamentele de fizioterapie. Cuvintele grele despre corpul tău pe care ți le spui mereu în cap.

Timpul petrecut pentru a căuta haine potrivite. Dezamăgirea când te uiți în oglindă. Hainele la comandă.

Împachetările, despachetările, capsulele, cremele și masajele anticelulitice.

Tristețea de a ajunge din nou și din nou în același punct dezamăgitor din viața ta.

Privirile oamenilor. Comparațiile. Obsesia oglinzii sau evitarea oglinzii. Evitarea pozelor. Alegerea de haine care să-ți acopere diverse părți ale corpului. Frustrarea când constați că această „acoperire” de fapt mai mult scoate în evidență.

Și mai am multe pe listă, am trecut aproape prin toate, nu vorbesc de pe pereți. De aceea, prefer să dau bani și energie în schimbul unui stil de viață sănătos, decât în schimbul unor iluzii sau pentru a trata consecințele alegerilor mele proaste.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *