Când am primit articolul de la Gianina, m-am întristat puțin pentru că a povestit cu multă modestie despre ea, nu s-a lăudat aproape deloc. I-am zis asta soțului meu  iar el nu numai că a fost de acord cu mine, dar a mai și completat: „Este extraordinar ce face ea acolo. Să aibă atâta energie și motivație și să reușească să facă bine atât de multor oameni, să le transforme viața. Da, trebuia să se laude mai mult”. Și soțul meu  nici măcar nu o cunoaște pe Gianina.

Gianina este unul dintre  marii vinovați ai iubirii mele pentru sport, iubire care a apărut de foarte curând în viața mea. De vreo 4-5 luni, mai exact. Gianina, așa cum bine a spus unul dintre participanții în programul Limitless, se hrănește constant cu baterii. Altfel nu pot să-mi explic cum de este întotdeauna energică, cu zâmbetul pe buze și dispusă să scoată tot untul din tine.

I  ♥ Gianina.

Dacă ți-ai propus să introduci o activitate fizică în rutina vieții tale, atunci ar trebui să-ți propui și să te îndrăgostești de ea; căci nu poți face acest lucru pentru mult timp, dacă n-o faci cu dragoste. Dacă este un chin, o povară sau un lucru pe care îl faci din obligație, doar pentru a atinge o valoare pe cântar, va funcționa doar până ai atins valoarea. Câteodată, nici până atunci.

De-a lungul timpului, am avut norocul să observ transformările oamenilor. Și dincolo de transformările corpului lor, mult mai spectaculoase au fost transformările de mentalitate, felul în care persoane fără multe puncte comune se strâng în jurul sportului și apoi formează comunități, devin prieteni, își dau întâlnire la sală, rămân după antrenamente să mai râdă puțin împreună.

Este cât se poate de adevărat că sportul unește oameni.

Locul meu de muncă este plin de oameni frumoși

Am observat în timp felul în care oamenii se relaxează când fac sport, cum uită de grijile de zi cu zi, cum le revine zâmbetul pe față. Și așa am decis că vreau ca locul meu de muncă să fie într-un astfel de mediu: frumos, colorat, plin de oameni zâmbitori, un loc care-mi aduce satisfacții în permanență.

Iar satisfacția cea mai mare este atunci când văd că am contribuit la transformarea unei persoane sedentare în una îndrăgostită de sport.

Acesta este momentul în care realizez că am făcut un bine cu munca mea, că am reușit să îndrum încă o persoană spre un stil de viață sănătos, o persoană care va merge în familia ei și îi va influența, mai departe, și pe cei dragi. Căci este inevitabil: odată ce ajungi să iubești mișcarea, nu ai cum să nu transmiți dragul mai departe.

Activitățile fizice făcute cu drag au un efect magic

Sportul îți alungă grijile, îți aduce disciplina în viață, îți transformă corpul dar, mai presus de toate, îți aduce încredere, ajută la creșterea stimei de sine.

Am văzut toate aceste transformări de-a lungul timpului, persoane care au căpătat curaj și încredere în potențialul lor și așa s-au îndrăgostit de sport. Au ajuns la cea mai bună formă a lor, și-au dat seama că le place și că nu vor să se întoarcă de unde au plecat (intervenția Inesului: da, da, pot să confirm aici, deși încă n-am ajuns la cea mai bună formă a mea). Mai mult de atât, și-au dat seama că se poate și mai bine și atunci a apărut doza de mister: oare ce ar mai putea fi?

Ines a intrat de ceva timp în categoria celor ce practică sport cu dragoste. Mai mult, a început să promoveze această idee și să atragă „noi adepți”. Uite, Ines, că nu e drum lung de la sedentarism la îndrăgostit de sport! Tu ești un mare câștig pentru comunitate! 😀